تعیین برنامه زمانی تفصیلی و تغییرات آن

در قراردادهای منعقده بر مبنای نشریه 4311، یکی از تعهدات پیمانکار در پیمان، تهیه برنامه زمانی تفصیلی اجرای کار است. برنامه زمانی تفصیل اصولاً بر اساس نقشه‌های موجود و برنامه زمانی کلی تهیه می‌شود؛ اما چون مهندس مشاور تنها مرجع فنی پیمانکار در اجرای موضع پیمان شناخته می‌شود لذا در آغاز کار، لازم است که سازمان، روش اجرا و برنامه زمانی تفصیلی را پیمانکار طبق نظر مهندس مشاور تهیه کند و ظرف یک ماه از تاریخ مبادله پیمان، یا مدت تعیین شد در «بند ب» از ماده 18 شرایط خصوصی پیمان، تسلیم مهندس نماید.

 

در تهیه برنامه زمانی، سازمان و روش اجرای کار، تنها نظر مهندس مشاور ملاک نیست. گرچه مهندس مشاور نظر خود را در آن خصوص اعلام می‌کند اما تصویب نهایی برنامه زمانی، سازمان و روش اجرایی کار از اختیارات کارفرماست. لذا پس از تسلیم برنامه زمانی تفصیلی از جانب پیمانکار به مهندس مشاور، مهندس مشاور آن‌ها را در اختیار کارفرما قرار می‌دهد تا اگر اصلاحاتی لازم باشد از ناحیه کارفرما در آن اعمال شود و سپس تصویب کند. پس از تصویب سازمان، روش اجرا و برنامه زمانی تفصیلی از طرف کارفرما، مهندس مشاور برنامه تفصیلی مصوب را به پیمانکار ابلاغ می‌کند تا بر همان اساس اجرا کند.

لازم است بدواً یادآوری کنیم که برنامه زمانی تفصیلی طوری نیست که همیشه لایتغیر باقی بماند. پیچیدگی کار، طولانی بودن مدت اجرای موضوع پیمان که از طبیعت پیمان نشأت می‌گیرد و همچنین قابل پیش ینی نبودن عوامل تعدد و اقتضای شرایط زمانی، ایجاب می‌کند که در اثنای اجرای کار، بعضاً تغییراتی در برنامه زمانی تفصیلی صورت گیرد. این تغییرات ممکن است از طرف پیمانکار یا از سوی مهندس مشاور پیشنهاد شود.

 

درصورتی‌که در حین اجرای کار پیمانکار تشخیص دهد تغییراتی در برنامه زمانی تفصیلی ضروری است، موظف است که پیش از رسیدن موعد انجام کارهایی که به نظر او باید در برنامه آن تغییراتی داده شود، مراتب را با ذکر دلیل، به مهندس مشاور اطلاع دهد. مثلاً ممکن است ورود مصالح به کارگاه در اثر انسداد جاده در موعد مقرر انجام نشود درنتیجه، ناگزیر کمی تأخیر در اجرای قسمتی از موضوع پیمان در صورت گیرد. پیمانکار برای جلوگیری از تأخیر اجرای موضوع پیمان ممکن است به مهندس مشاور پیشنهاد دهد که فعلاً به‌جای اجرای آن قسمت از موضوع کار که نیاز به مصالح دارد جبهه‌ی دیگری از کار اجرا شود تا تأخیری در برنامه زمانی تفصیلی ایجاد نشود. مهندس مشاور تغییرات مورد تقاضای پیمانکار را در قالب برنامه زمانی کی باید رسیدگی کند. ممکن است بعضی از آن تغییرات مورد قول مهندس مشاور باشد. پس آنچه موردقبول اوست جهت تصویب به کارفرما اعلام می‌کند. لذا پس از تصویب تغییرات ایجادشده از سوی کارفرما، مهندس مشاور تغییرات مصوب را به پیمانکار ابلاغ می‌کند.

 

بااین‌وجود احتمال دارد، تغییر برنامه زمانی تفصیلی از جانب مهندس مشاور پیشنهاد شود. در این صورت وظیفه پیمانکار چیست؟

اگر تغییر در برنامه زمانی تفصیلی از سوی مهندس مشاور مطرح شود، پیمانکار با توجه به نظر مهندس مشاور تغییرات برنامه زمانی تفصیلی را تهیه می‌کند و برای رسیدگی مهندس مشاور تسلیم می‌کند آنچه موردقبول اوست، جهت تصویب، در اختیار کارفرما قرار می‌دهد و پس از تصویب کارفرما به پیمانکار ابلاغ می‌کند.

 


ارسال دیدگاه:




نظرات کاربران


برای این مقاله تاکنون هیچگونه نظری ثبت نشده است