نحوه محاسبه تمدید مدت پیمان به سبب تأخیر در پرداخت صورت ‌وضعیت‌های موقت با دوره کمتر از یک ماه

با وجود اینکه پیمانکار  طبق «بند الف» ماده ۳۷ شرایط عمومی پیمان (نشریه 4311)، مبالغ تجمعی کارکرد پروژه را در قالب صورت‌وضعیت‌های موقت، در آخر هرماه تهیه و تسلیم مهندس ناظر  می‌نماید و مهلت مجموعه مشاور و کارفرما برای پرداخت آن وضعیت، 20 روز خواهد بود، اما بعضاً به دلایلی، فاصله زمانی تسلیم صورت‌وضعیت موقت ارسالی با صورت‌وضعیت موقت قبلی، کمتر از یک ماه بوده و به دلیل عدم پرداخت مطالبات پیمانکار در مدت  مقرر، میزان تمدید مدت پیمان، حاصل از روش محاسباتی مندرج در بخشنامه شماره 11082/54/5090-1 مورخ 1360/09/02، به سبب کم‌بودن مقدار «دوره صورت‌وضعیت» در مخرج کسر رابطه مذکور، عددی بسیار بزرگ و خلاف واقع خواهد بود.

 

برای رفع این مشکل، می‌بایست صورت‌وضعیت‌های کارکرد موقت مربوط به دوره‌های کمتر از یک‌ماه، با صورت‌وضعیت‌های موقت بعدی به گونه‌ای که شامل کارکرد یک دوره حداقل یک‌ماهه باشد یکجا در محاسبه مهلت پرداخت ملاک عمل قرار گیرد.

 

شایان ذکر است منظور از«دوره صورت وضعیت» در متن فوق، تعریف ارائه‌شده در بخشنامه شماره 11082/54/5090-1 مورخ 1360/09/02، یعنی فاصله زمانی تاریخ تسلیم صورت‌وضعیت مورد محاسبه و صورت وضعیت ماقبل آن به مشاور بر حسب روز می‌باشد.


ارسال دیدگاه:




نظرات کاربران


شیری   گفته است:

تاریخ: 1403/07/28

سلام ممنون مهندس من دقیقا به این مشکل برخورد کردم هیچکس هم جواب این سوال رو نمی دونست که دیدم شما پاسخی به این مشکل دادید و خوشحال شدم. فقط نکته اینجاست راه حل شما کاملا منطقی هست ولی قانونی نیست و پیمانکار باز می تونه در این مورد ادعا کنه .

پاسخ مدیریت:

با سلام و احترام، پاسخ مندرج بر اساس استعلام انجام شده از سازمان برنامه وبودجه می باشد.