نکات مهم در ارتباط با پیمانکار جزء در قراردادهای پیمانکاری

1- بر اساس ماده ۲۴ شرایط عمومی پیمان (نشریه 4311)، درصورتی‌که در اسناد و مدارک پیمان، کارفرما، لزوم تأیید صلاحیت پیمانکاران جزء را پیش‌بینی کرده باشد، پیمانکار موظف است که تأیید کارفرما را در این مورد حصول نماید.

2- پیمانکار اصلی مسئول تمام عملیاتی است که توسط پیمانکاران جزء یا کارکنان آن‌ها انجام می‌شود.

3- پیمانکار دست‌دوم با پیمانکار اصلی پروژه طرف‌حساب می‌باشد و به لحاظ مالی و گزارش‌دهی، رابطه مستقیمی با کارفرما ندارد.


 اما در ماده ۲۴ شرایط عمومی پیمان، نکات زیر در زمینه  رابطه پیمانکاران جزء با کارفرما به‌ویژه در اختلافات آن‌ها با پیمانکار اصلی و نقش کارفرما در این میان آورده شده است که:

  • در پیمان‌های بین پیمانکار و پیمانکار جزء، باید نوشته شود که در صورت بروز اختلاف بین آن‌ها (اختلاف بین کارفرما و پیمانکار)، کارفرما حق دارد، درصورتی‌که مقتضی بداند، به مورد اختلاف رسیدگی کند. پیمانکار و پیمانکار جزء نیز می‌پذیرند که نظر کارفرما در این مورد قطعی است و تعهد می‌کنند که الزاماً آن را اجرا نمایند.

 

  • هرگاه در پرداخت مطالبات پیمانکاران جزء با توجه به شرایط درج‌شده در پیمان آن‌ها، تأخیری روی دهد، درصورتی‌که پیمانکار جزء، تعهدات خود را بر اساس پیمان تنظیمی خود با پیمانکار کاملاً انجام داده و کار او موردقبول و تائید مهندس مشاور باشد، کارفرما می‌تواند بنا بر تقاضای پیمانکار جزء با حضور نماینده پیمانکار به کار او رسیدگی کند. اگر در اثر این رسیدگی، پیمانکار جزء طلبکار باشد و از پرداخت آن خودداری کند کارفرما حق دارد طلب پیمانکار جزء را برای کارهایی که صورت‌وضعیت آن به پیمانکار پرداخت‌شده است، از محل مطالبات پیمانکار بپردازد. درصورتی‌که با اخطار کارفرما، پیمانکار یا نماینده او برای رسیدگی حاضر نشوند کارفرما رسیدگی می‌کند و به شرح پیش‌گفته عمل می‌کند و این عمل قطعی و غیرقابل‌ اعتراض است.

 

  • هرگاه پس از فسخ پیمان، پیمانکاران جزء مطالباتی از پیمانکار داشته باشند، مهندس مشاور و کارفرما، به شرح پیش‌گفته موضوع را رسیدگی می‌کنند. اگر پس از رسیدگی و تهیه صورت‌حساب نهایی، پیمانکار مطالباتی داشته باشد، کارفرما می‌تواند طلب پیمانکار جزء را از محل مطالبات پیمانکار بپردازد.

ارسال دیدگاه:




نظرات کاربران


برای این مقاله تاکنون هیچگونه نظری ثبت نشده است